Нарежете на ситно печурките заедно със стъблата на големите плоски гъби. Прибавете ситно нарязана скилидка чесън, нарязания магданоз и лук и препълнена супена лъжица пелин. Запържете сместа в малко масло на умерена температура за около 3 минути. Не забравяйте да разбърквате често. Подправете със сол, черен пипер и лимонов сок. Оставете плънката да изстине, преди да я натъпчете в птиците. След това забодете вратната кожа под птиците с клечка за зъби. Привържете крилата към тялото, за да запазите формата им. Смесете останалото масло и чесън и ги разбийте. Разтопете съвсем малко отнего в тавата, в която ще печете. Оваляйте птиците и ги подредете с гърдите надолу. Загрейте фурната до 220 градуса 15 минути. Подредете гъбите в тавичката с ламелите (набраздената част) нагоре и ги намажете с
останалото чесново масло. Поставете над тях решетка или скара, но без да ги допирате до нея. Подредете пъдпъдъците с гърдите надолу, така че соковете от месото да капят върху гъбите по време на печенето, което продължава 20 минути. Поставете птиците върху гъбите и сервирайте веднага или покрийте съда с капак и дръжте тавата във фурната при 120 градуса до моментана сервирането.